Wat doen wij?

Pendule stuk

Koerts Restaurators heeft een jarenlange ervaring in het restaureren van kunst, antiek en waardevolle voorwerpen. De huidige eigenaar Gert Koerts Meijer heeft het bedrijf overgenomen van zijn vader. Naast de opleiding die hij volgde, is het ambacht hem dus met de paplepel ingegoten. Tegenwoordig staat het bedrijf niet meer alleen. Binnen het netwerk van Koerts Restaurators werken een aantal zelfstandig ondernemers samen om een mooi en goed product af te leveren.

Niet alleen kunst

Bij een restaurator denken mensen snel aan kunst en met name schilderijen. Toch blijft het daar niet bij. Veel wat u kan bedenken kan door Koerts Restaurators herstelt worden. Het aanbod bestond naast de kunst ook uit borden, schalen, antiek speelgoed en gebruiksvoorwerpen.
Op onze portfoliopagina ziet u een selectie van voorwerpen en kunst die de afgelopen jaren door ons zijn gerestaureerd. Ook vindt u op sommige pagina’s werk dat nog stamt uit de opleiding. Ieder voorwerp kunt u nader bekijken door op de link te klikken onder het voorwerp.

Pendule gerepareerd

Werkwijze

Als u bij ons een product aanbied, kijken wij samen met u wat de mogelijkheden zijn. Vrees niet te snel dat een restauratie niet meer mogelijk is, want meer is mogelijk dan de meeste mensen vooraf denken.
Een restauratie begint bij het schoonmaken van het voorwerp. Dit is noodzakelijk om de goede kleuren vast te stellen. Wanneer dit is gebeurd wordt een analyse gemaakt van hoe de restauratie moet worden uitgevoerd. Daarna begint de daadwerkelijke restauratie.
Nadat de restauratie is voltooid ziet men nagenoeg niets meer van de schade terug. Bij gebroken voorwerpen worden de breuknaden opgevuld en met airbrush technieken en andere schilder technieken worden de naden onzichtbaar weggewerkt. Uw kostbare voorwerp ziet er weer uit zoals het er uit moet zien.

Afspraak

Maak een afspraak met ons via de contactpagina of door ons te bellen en wij zullen graag met u de mogelijkheden bespreken.

Reclamebord van Emaille